Villiyrtti- ja sienityöpajat, Ruokaa Luonnosta

Villiyrttityöpajassa heittäydytään vuorokaudeksi villiyrttien ja ruokaan liittyvän hyvinvoinnin maailmaan samanhenkisten ihmisten kanssa. Ensimmäinen päivä alkaa iltapäivän teehetkellä jatkuen villiyrttikävelyllä ja keruuretkellä lähiluontoon, jonka jälkeen yrttisaaliista valmistetaan yhdessä villi päivällinen ja ilta kruunataan saunomalla villiyrttejä hyödyntäen ja ajatuksia vaihtaen. Lupon kirjastosta löytyy illaksi lukemista sitä kaipaavalle. Yö nukutaan kodikkaassa yhden tai kahden hengen huoneessa. Toinen päivä alkaa aamupalalla, josta saadaan puhtia aamupäivän villiyrttien keruuretkelle lähimaastossa. Yrttisaalis valmistetaan rauhallisesti yhdessä maittavaksi lounaaksi, joka nautitaan keskustelulla höystäen ison pöydän ääressä. Iltapäivällä kootaan kokemuksia ja rentoudutaan vielä teehetken parissa.

Sienityöpajassa otat aikaisen viikonlopun ja lähdet samanhenkisten, sienistä pitävien ihmisten kanssa sienestämään ja laittamaan sieniruokia yhdessä. Ohjelmaan kuuluu sienestysretkiä, ruoanlaittoa yhdessä, puhumista sienistä, niiden käytöstä ja tunnistuksesta sienioppaan johdolla. Tilaa myös runsaalle vapaalle seurustelulle ja ajatusten sekä reseptien vaihtamiselle.  Ensimmäinen päivä alkaa iltapäivän teehetkellä ja jatkuu sienestysretkelle lähiluontoon, jonka jälkeen sienisaaliista valmistetaan yhdessä villi päivällinen ja ilta kruunataan saunomalla. Lupon kirjastosta löytyy illaksi lukemista sitä kaipaavalle. Yö nukutaan kodikkaassa yhden tai kahden hengen huoneessa. Toinen päivä alkaa aamupalalla, josta saadaan puhtia aamupäivän sienestysretkelle kansallispuistoon. Mukaan tehdään pienet eväät, koska lounas saattaa venyä. Yrttisaalis valmistetaan rauhallisesti yhdessä maittavaksi lounaaksi, joka nautitaan keskustelulla höystäen tulien ääressä. Loppu saalis otetaan mukaan iltapalaa varten. Illalla kootaan kokemuksia ja rentoudutaan vielä teehetken äärellä jutellen. Kolmas päivä alkaa myöskin maittavalla aamupalalla, josta saadaan puhtia aamupäivän sienestysretkelle lähimaastoon. Yhdessä tehdyn ja nautitun lounaan jälkeen juodaan vielä teet tai kahvit ennen kotiinlähtöä. Mukana kotiin viemisiksi on virkistynyt ja ideoita täynnä oleva sienestäjän mieli ja muutama kiva sieniresepti.

Seuraava villiyrttityöpaja 29.6. – 30.6.2022

Toteutuspaikka: Hyvinvointihotelli Forssan Luppo, Kutomonkuja 2 A 1 30100 Forssa https://hotelliluppo.fi/ Kesto: Kaksi päivää, yön yli.

Ryhmäkoko: 5-10 hlö. Jos osallistujia on 7, kaikille riittää yhden hengen huone. Soveltuvuus: Sisätilat ovat esteettömät, mutta ulkona maastossa liikkuessa kaikki reitit eivät sovellu kaikille. Kysy saavutettavuudesta lisää puhelimitse tai sähköpostitse. Saatavuus: Toukokuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Työpajan varaaminen omalle max 10 hlön ryhmälle on myöskin mahdollista ja toimii hienosti ryhmäyttävänä työyhteisön toimintana vaikka tyhy-päivässä.

Hinta: 295 €/ hlö/työpaja. Sisältää majoituksen yhdeksi yöksi, koulutuksen, ruokailut ja saunan ja kuntosalin käytön. Sis.alvt. 10%, 14% ja 24%.

Palvelukielet: Suomi

Palvelu saatavilla myös Doerz -verkkokaupan kautta. https://fi.doerz.com/forssa/villiyrtti-tyopaja

Seuraava sienityöpaja syyskuussa 2022

Toteutuspaikka: Hyvinvointihotelli Forssan Luppo, Kutomonkuja 2 A 1 30100 Forssa https://hotelliluppo.fi/ Kesto: Kaksi ja puoli päivää, kaksi yötä.

Soveltuvuus: Sisätilat ovat esteettömät, mutta ulkona maastossa liikkuessa kaikki reitit eivät sovellu kaikille. Kysy saavutettavuudesta lisää puhelimitse tai sähköpostitse. Saatavuus: Syyskuun alusta lokakuun puoliväliin, sesongin mukaan. Työpajan varaaminen omalle max 10 hlön ryhmälle on myöskin mahdollista ja toimii hienosti ryhmäyttävänä työyhteisön toimintana vaikka tyhypäivässä hiukan lyhyempänä versiona.

Hinta: 450 €/ hlö/työpaja. Sisältää majoituksen kahdeksi yöksi, koulutuksen, ruokailut ja saunan ja kuntosalin käytön. Sis.alvt. 10%, 14% ja 24%.

Saatavana myös yhden yön yli mittaisena työpajana hintaan 295 €/hlö. Sis,alvt.

Palvelukielet: Suomi