Villiyrtti- ja sienityöpajat, Ruokaa Luonnosta

Villiyrttityöpajassa heittäydytään vuorokaudeksi villiyrttien ja ruokaan liittyvän hyvinvoinnin maailmaan samanhenkisten ihmisten kanssa. Ensimmäinen päivä alkaa iltapäivän teehetkellä jatkuen villiyrttikävelyllä ja keruuretkellä lähiluontoon, jonka jälkeen yrttisaaliista valmistetaan yhdessä villi päivällinen ja ilta kruunataan saunomalla villiyrttejä hyödyntäen ja ajatuksia vaihtaen. Lupon kirjastosta löytyy illaksi lukemista sitä kaipaavalle. Yö nukutaan kodikkaassa yhden tai kahden hengen huoneessa. Toinen päivä alkaa aamupalalla, josta saadaan puhtia aamupäivän villiyrttien keruuretkelle lähimaastossa. Yrttisaalis valmistetaan rauhallisesti yhdessä maittavaksi lounaaksi, joka nautitaan keskustelulla höystäen ison pöydän ääressä. Iltapäivällä kootaan kokemuksia ja rentoudutaan vielä teehetken parissa.

Sienityöpajassa otat itsellesi mukavan viikonlopun ja lähdet samanhenkisten, sienistä pitävien ihmisten kanssa sienestämään ja laittamaan sieniruokia yhdessä. Ohjelmaan kuuluu sienestysretkiä, ruoanlaittoa yhdessä, puhumista sienistä, niiden käytöstä ja tunnistuksesta sienioppaan johdolla. Tilaa myös runsaalle vapaalle seurustelulle ja ajatusten sekä reseptien vaihtamiselle.  Ensimmäinen päivä alkaa iltapäivän teehetkellä ja jatkuu sienestysretkelle lähiluontoon, jonka jälkeen sienisaaliista valmistetaan yhdessä villi päivällinen ja ilta kruunataan saunomalla. Yö nukutaan kodikkaassa kahden hengen huoneessa. Toinen päivä alkaa aamupalalla, josta saadaan puhtia aamupäivän sienestysretkelle kansallispuistoon. Mukaan tehdään pienet eväät, koska lounas saattaa venyä. Yrttisaalis valmistetaan rauhallisesti yhdessä maittavaksi lounaaksi, joka nautitaan keskustelulla höystäen tulien ääressä. Yhdessä tehdyn ja nautitun lounaan jälkeen juodaan vielä teet tai kahvit ennen kotiinlähtöä. Mukana kotiin viemisiksi on virkistynyt ja ideoita täynnä oleva sienestäjän mieli ja muutama kiva sieniresepti.

Seuraavat Ruokaa luonnosta -työpajat:

Toteutuspaikka: Ryhmän ja tarpeen mukaan sovitusti Tammelassa ja Forssassa.

Kesto: Kaksi päivää, yön yli tai yhden päivän kurssina.

Ryhmäkoko: 4 -10 hlö.

Soveltuvuus: Liikumme ulkona maastossa, joten kaikki reitit eivät sovellu kaikille. Kysy saavutettavuudesta lisää puhelimitse tai sähköpostitse. Saatavuus: Omille tilausryhmille. Työpajan varaaminen omalle max 10 hlön ryhmälle on mahdollista ja toimii hienosti ryhmäyttävänä työyhteisön toimintana vaikka työhyvinvointipäivässä.

Hinta: Kysy tarjous ryhmällesi sähköpostitse tarja@vihreattassut.fi .