Ajankohtaista

KYP koulutukset käynnissä!

(Kauppa) yrttineuvoja kouluttaa kauppayrtinpoimijat/yrtinpoimijat varmuudella tunnistamaan kerättävät yrtit, keräämään kaupan laatuvaatimukset täyttävää tavaraa ja käsittelemään yrtit kaupan edellyttämällä tavalla. Kerättävien yrttien tulee olla niin tasalaatuisia, kuin ne olisivat yhdeltä poimijalta. Koulutus antaa osallistujalle tiedot ja taidot toimia yrtinpoimijana kaupallisessa tarkoituksessa. Poimija voi poimia yrttejä tilauksesta yrityksille jatkojalostukseen tai jalostaa itse yrteistä tuotteita tai myydä yrttejä eteenpäin esimerkiksi ravintoloille.

Tavoitteisiin sisältyvät teemat ja ydinsisällöt: koulutuksen ja yrttien käytön perusteet, yrttien tunnistaminen, myrkylliset kasvit, yrttien keruutekniikat, yrttien käsittely, yrttikauppa ja lainsäädäntö sekä poimijan asema.

Koulutukset

Toteutamme laadukasta yrtinpoimijoiden koulutusta kuuden vuoden kokemuksella ja sen aikana saadun palautteen pohjalta kehittyen. Luontovalmentajakoulutus startataan uutena täydennyskoulutuksena, mutta vuosien kokemuspohjalla ja osaavien ammattilaisten avustamana.

(Kauppa) yrtinpoimijakoulutus:

Molempiin yrtinpoimijoiden kahden päivän koulutuskokonaisuuteen oma ilmoittautumisensa, joten voit valita itsellesi sopivan kokonaisuuden tai ottaa molemmat kaksi kokonaisuutta ohjelmistoosi. Poimijakortin kasvimerkinnät määräytyvät sen mukaan mihin osallistut. Poimijakorttiin tulee noin neljä merkintää/kurssipäivä.

Valitse seuraavista kurssikokonaisuuksista omasi:

pv 1 ja pv 2 toukokuussa, joko 20.5.-21.5.

pv 3 ja 4 kesäkuussa, joko 10.-11.6.

Katso lisätietoja ja hinta: https://www.vihreattassut.fi/kauppayrtinpoimijakoulutus/

Koulutuksiin voit varata paikkasi ja ilmoittautua soittamalla 050 4619629.

Luontovalmentajakoulutukset:

Luontovalmentajakoulutuksiin haetaan opiskelijoita aloittamaan omien luontotietämysten syventämistä Hyvinvointikonsepti Lupon rekisteröidyn koulutuspolun sisältöjen mukaisesti ja osaavien luonto- ja matkailualan ammattilaisten ohjaamana. 

Tarkoitus on aloittaa koulutuksemme vuonna 2022. Kysy rohkeasti lisää soittamalla 050 4619629.

Katso lisää: https://hotelliluppo.fi/yksityiset/luontovalmentaja-pt/ ja https://hotelliluppo.fi/yksityiset/luontovalmentaja-sote/

Retket

Elämyksellinen Torronsuon kansallispuisto. Lumoudu suon tarinoista! Elämyksellinen Torronsuon kansallispuiston kävely toteutetaan verkkaisella vauhdilla oppaan kertomusten saattelemana upeissa suomaisemissa. Tarinoita suosta, sen synnystä ja muodostumisesta sekä historiasta. Suon asukkaista ja asukeista, käytöstä ja siihen liittyvistä uskomuksista ja perinteistä. Suon ainutlaatuisesta kasvillisuudesta ja tyypillisten kasvien, kuten rahkasammalen tai lakan erityisyydestä. Tarinoidessa aika kuluu ja kävelyyn voi mennä puolentoista tunnin sijaan myös kaksikin tuntia, joten varaudu rautakautiseen aikakäsitykseen ja ajan kulun seuraamiseen ennemmin auringosta kuin kellosta. Varustaudu kiireettömyyden lisäksi ja avaralla mielellä ja tarkoilla aisteilla kuuntelemaan, katselemaan ja tuntemaan omaa historiaasi.

Torronsuon elämysretki:

Tällä hetkellä on päivättyjä opastuksia Torronsuon elämysretkelle löytyy ->

https://fi.doerz.com/tammela/elamyksellinen-torronsuo?from=experience-more-right

Elämyksellinen Torronsuon kansallispuisto – Tammela (doerz.com)

Retkille voit varata paikkasi ja ilmoittautua soittamalla 050 4619629. Pääset varaamaan paikkasi myös Doerz -palvelun linkin kautta helposti.

Elämyksellinen Torronsuo 10 km. Lumoudu suon tarinoista! Elämyksellinen Torronsuon kansallispuiston kävely toteutetaan verkkaisella vauhdilla oppaan kertomusten saattelemana upeissa suomaisemissa. Tarinoita suosta, sen synnystä ja muodostumisesta sekä historiasta. Suon asukkaista ja asukeista, käytöstä ja siihen liittyvistä uskomuksista ja perinteistä. Suon ainutlaatuisesta kasvillisuudesta ja tyypillisten kasvien, kuten rahkasammalen tai lakan erityisyydestä. Tarinoidessa aika kuluu ja kävelyyn voi mennä aikaa, joten varaudu rautakautiseen aikakäsitykseen ja ajan kulun seuraamiseen ennemmin auringosta kuin kellosta. Varustaudu kiireettömyyden lisäksi ja avaralla mielellä ja tarkoilla aisteilla kuuntelemaan, katselemaan ja tuntemaan omaa historiaasi.

Elämyksellinen Torronsuo 10 km:

Tällä hetkellä ei päivättyjä opastuksia Torronsuo 10 km -retkelle ->

https://fi.doerz.com/forssa/experiential-torronsuo-10?from=experience-more-right

Elämyksellinen Torronsuo 10 km – Forssa (doerz.com)

Retkille voit varata paikkasi ja ilmoittautua soittamalla 050 4619629. Pääset varaamaan paikkasi myös Doerz -palvelun linkin kautta helposti.

Forssan kaupunkipuistokävely:

Kaupungistakin löytyy kaunista luontoa. Kaupunkipuistokävelyllä tutustutaan urbaanin luonnon kauneuteen ja löydetään rentouttavat sopukat niin sanotusti omalta takapihalta. Forssan kansallinen kauunkipuisto on yksi Suomen kymmenestä upeasta kaupunkipuistosta. Forssassa kaupunkipuistomiljöölle on tyyppillistä punatiiliset 1800- ja 1900 -luvuilta peräisin olevat tehdasrakennukset kauniin ja vehreän Loimijoen varrelle sijoittuneena. Monet kauniit ja hyvin hoidetut puistot yksityiskohtineen sekä kunnostetut tehdaselämän aikaiset puutalot menneiltä vuosisadoilta. Ihmiset ovat rentoja ja leppoisia ja sen vuoksi kaupunkikävelymme saattaa viedä meidät torikahveille paikallisessa seurassa.

Lähde kokemaan kulttuurihistoriallisesti monipuolinen ja arvokas Forssan kansallinen kaupunkipuisto siitä näkökulmasta kuin sinulle on mielekästä. Opastukset voidaan tehdä puutarha- ja puistoteemalla, kangas- ja tehdasteemalla, henkilöhistoriateemalla tai vaikkapa keskittymällä nauttimaan luonnosta ja maisemista.

Kahden tunnin opastettu kaupunkipuistokävely ryhmällesi maksaa 175€/ryhmä. Sis alv 24%. Ryhmän koko max 15 hlö. Isommalle ryhmälle mukaan otetaan toinen kaupunkiopas ja se vaikuttaa hintaan. Kaupunkipuistokävely on toteutettavissa ympäri vuoden.

Yksityishenkilöille ja pienille seurueille kaupunkipuistokävelyt alkaen 25 €/hlö. Sis alv 24%.

Retkille voit varata paikkasi ja ilmoittautua soittamalla 050 4619629. Pääset varaamaan paikkasi myös Doerz -palvelun linkin kautta helposti.

Tarinallinen kansallisen kaupunkipuiston kävely – Forssa (doerz.com)

Kysy lisää soittamalla 050 4619629.